För många eller för få?

Home / För många eller för få?

För många eller för få?

När man beställer pennor med tryck för att ge bort dem till kollegor och klienter så finns det en hel radda beslut som man bör fatta. Vad för slags penna vill man ha,- blyerts-, bläck eller reservoarpenna, till exempel, och vad skall den ha för färg? Vem skall man ge den till? Hur skall man sätta sin logo? Vad för slags information vill man låta trycka på den?

När man så fattat alla dessa beslut så är det dags att ta sig en funderare över hur många pennor man behöver. Är de till ett särskilt event som en stor mässa eller konferens eller är det helt enkelt något man vill ha på lager utifall man får besökare?

Oberoende av hur pennorna ser ut och hur många man beställer så är det alltid trevligt för mottagaren att få en i present så därför är det bra att vara givmild. Det ger ett gott intryck och man framstår som generös och tillmötesgående; alltid bra attribut när det kommer till marknadsföring.

Dela friskt ut pennorna till förbipasserande på mässan och lägg fram en penna till varje deltagare vid konferensen – det kommer garanterat att uppskattas.

Beställ dock inte för många pennor! Precis som de flesta produkter så har även pennor ett bäst före datum och det har att göra med bläcket som de innehåller. Med tiden torkar det sakta med säkert och få saker är så irriterande som en penna som inte fungerar.

Det är därför att föredra att man beställer pennor i färre antal men vid fler tillfällen så att de alltid är färska och kommer att fungera bra.

Hur länge en penna håller beror ofta på hur man förvarar den men vi brukar rekommendera att man beställer skrivdon som har ungefär nio månaders liv. Det är tillräckligt länge för att man skall kunna ge bort dem alltihop och dessutom ge marginal för att man skall kunna beställa nya,